Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Abdestbozan Otu Bitkisinin Faydalari Nelerdir? - Nelere İyi Gelir?


Abdestbozan Otu Bitkisinin Faydalari Nelerdir?

Abdestbozan Otu Bitkisinin Faydalari Nelerdir?

Halk dilinde Abdestbozan otu olarak bilinmekte olan bu otun farklı isimleri de bulunmaktadır. Bu isimler; Pimpinella Saxisfrage, Poterium Spinosum’dur. Gülgiller familyasına ait olan siyah veya yeşil boya çıkartan bir bitkidir. Otun boyu 60 ila 70 cm arasında değişim göstermekte olup kökü çok acı olmasına karşılık bir takım sağlık sorunlarında çok yaygın kullanılmaktadır.
Abdestbozan otunun yetiştirilebilmesi için bulunduğu ortamın kesinlikle rutubetli olması gerekir ve yol kenarları dahil olmak üzere çayırlarda da rahatlıkla yetiştirilebilmektedir. Ülkemizde Abdestbozan otunun en sık rastlanıldığı yer Karadeniz Bölgesi’nin yüksek rakımlı kesimleridir.
Abdestbozan Otunun Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?
Abdestbozan otu mideyi kuvvetlendirdiği için mide ile ilgili rahatsızlıklar engellemek ile kalmaz daha pek çok faydası ile doğru kullanımında neredeyse yaşadığınız tüm sorunların ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Abdestbozan otunun diğer faydalarından bahsedilecek olursa idrar yolu ile alakalı rahatsızlıklar, göğüs ağrıları, ateş düşürücü, idrar söktürücü, vücut direnci artırıcı, hastalıklarda balgam söktürücü ve ter attırıcı, bademcik şişlerinde, mide yanmalarında, çıbanların daha hızlı olgunlaşıp vücuttan atılmasında, bağırsakta oluşan gazların çıkartılmasında, ciltte oluşan çillerin temizliğinde, ses kısıtlığı, boğaz ağrılarında ve diş problemlerinin çözümünde sıkça kullanıldığı bilinmek ile birlikte otun kullanımını doğru yapmadığınız taktirde kesinlikle faydalı olmasını beklememelisiniz.
Abdest Bozan Otu Nasıl Kullanılır?
Abdestbozan otunun acı olan kök kısmı ve sinir otu çayı karıştırılarak tüketildiğinde iltihabı kesici etkisinden faydalanabilirsiniz. Otun kök kısmı her ne kadar acı olsa da kullanımında sağladığı faydalar çeşitlilik göstermektedir. Abdestbozan otunun kökü ile çay hazırlanıp 1’er saatlik aralar ile çaydan 1 kaşık kadar içilmesi faydasını görmenizi sağlar. Abdestbozan otunun taze yeşil yapraklarının da salatalarda kullanıldığı bilinmektedir. Fakat otun yemeklerinizde baharat olarak kullanılabilmesi için Haziran veya Ekim ayları arasında tazeyken toplanarak kesinlikle güneş almayan ve nemsiz bir ortamda kurutulması gerekmektedir. Abdestbozan otunun sağlık için kullanılan pek çok alanının dışında kullanıldığı bir diğer alan ise yapısında bulundurduğu siyah ve yeşil boya sayesinde bu renk boyaların elde edilmesinde kullanılır.



Toplam 3 Yorumlar
SamueL

bu nasıl bıseymıs. saoLun

meftun

Aman diyim...aman....

Abidin

müthiş bi şeymiş bu yaa

Bir cevap bırakın.