Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Alıç Faydaları Nelerdir? - Alıç Mucizesi Nelere İyi Gelir?


Alıç Faydaları Nelerdir?

Alıç Faydaları Nelerdir?

Yüksek oranda demir, magnezyum, potasyum, fosfor ve kalsiyum mineralleri içeren alıç, özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Geçmiş zamanlarda sağlığa faydaları nedeniyle ilaç olarak tercih edilen meyve, günümüzde de birçok ilacın üretiminde kullanılmaktadır.
Eski Romalılar ve Yunanlılar tarafından neşe ve mutluluk sembolü olarak kabul edilen alıç ağacı çiçeklerine nisan ayı ile haziran ayına kadar taze olarak ulaşılabilir. Kurutulmuş alıç çiçekleri ise aktarlarda bulunur.
Kırmızı ile sarı renk tonlarına sahip taze alıç meyvesi ise eylül ve ekim aylarında semt pazarlarında yer alır. Kilo olarak satılabildiği gibi iplere dizilmiş halde de satışa sunulabilir.
Alıç Faydaları Nelerdir? Alıç Mucizesi Nelere İyi Gelir?
Damarları genişletici etkiye sahip olan alıç, kalp damarlarından kanın kolay pompalanmasını sağlayarak dolaşımı kolaylaştırır ve böylece kalbin yükünü hafifletir.
Kalp krizi riskini önler ve damar sertliğine karşı vücudu korur.
Kalp atışlarının düzenlenmesinde önemli fonksiyon vardır.
Sakinleştirici etkiye sahip olan alıç, sinir bozukluğunu önler ve sinirsel çarpıntı gibi rahatsızlıklarda etkindir.
Beyine giden damarların genişlemesini sağlayarak kan akışını arttırır.
Uykusuzluğu önler.
Tansiyon düşürücü etkisinden dolayı yüksek tansiyon hastalarına önerilir.
Mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.
İdrar söktürücüdür ve cinsel performansı arttırır.
Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir?
Kan damarlarını genişletici etkisinden dolayı dolaşım sisteminin sağlığını korur. Kalp kaslarını güçlendirir ve kan basıncını dengeler.
Beyne giden kan artışını arttırır ve daha güçlü bir hafızaya sahip olunmasını sağlar.
Böbrek hastalıklarında etkindir. Böbrek taşı oluşumunu engeller.
Yüksek oranda antioksidan içeren alıç sirkesi toksin maddelerin vücuttan atılmasını sağlar.
Ödem çözücüdür.
Uyku bozuklukları, stres ve ağrıları hafifletici etkiye sahiptir.
İçeriğinde yer alan flavonoidler kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttırır. Hastalıklara karşı mücadelede vücudu destekler.
Kan damarlarını genişlettiğinden dolayı hücrelere besin ve oksijen gidişini arttırır. Artan oksijen ve besin vücudun daha aktif ve canlı olmasını sağlayarak enerjiyi arttırır.
Alıç Yaprağı Faydası Nedir?
Alıç yaprağı ince ince kıyılarak bir bardak su ile kaynatılır. Daha sonra 10 dakika bekletilerek içilir.
Alıç yaprağı tıpkı meyvesindeki gibi yüksek oranda antioksidan içerir. Kanser hücresi oluşmasını engeller ve var olan kanser hücrelerinin vücuda yayılmasını önler.
Tıpkı alıç meyvesi gibi alıç yaprağı da kalp ve damar sağlığını korur.
Üst solunum yolları hastalıklarının tedavisini destekleyici rol oynar.
Kan akışını hızlandırarak dolaşım bozuklularının tedavisinde önemli rol oynar.
İştahı dindirdiğinden dolayı alıç yaprakları salata içine eklenerek zayıflama diyetlerinin etkinliğini arttırır.
Mide duvarını kuvvetlendirerek mide rahatsızlıklarına karşı vücudu korur.
Kansızlığa iyi gelir ve el, ayak üşümelerinde etkin rol oynar.
Damar içi plak oluşumunu engeller ve var olan plakların temizlenmesine yardımcı olur.
Baş ağrısı üzerinde olumlu etkileri vardır ve özellikle kronik migren tedavisinde oldukça etkindir.
Alıç Çiçeği Faydaları Nelerdir?
Alıç çiçeği, nisan ve mayıs aylarında açar. Ülkemizde özellikle Batı ve Güney Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak yetişen alıç ağacına akdiken, kalp gülü, beyaz diken, ekşi muşmula, geyik dikeni, geviş ve kul yemişi gibi isimler de verilir.
Özellikle yüksek tansiyon hastalarında tansiyon düşürücü etkisinden dolayı önerilen alıç çiçeği papatya, gökçe ve kedi otu ile eşit miktarlarda karıştırılır. Elde edilen karışımdan 2 çay kaşığı bir bardak kaynamış suya atılarak 1 gün bekletilir. Hazırlanan çat sabah ve akşam aç karnına içilir.
Alıç çiçeğinin etkilerini gösterebilmesi için uzun süre düzenli olarak tüketilmesi gereklidir. Kalp çarpıntılarının tedavisi için üç ölçü alıç çiçeği, üç ölçü müge çiçeği, iki ölçü oğul otu ve 2 ölçü kedi otu kurusu karıştırılır. Hazırlanan karışımdan 2 çay kaşığı alınarak bir bardak kaynamış sıcak suya atılır. 20 dakika demledikten sonra günde 2 kez tüketilir. Kalp kaslarını kuvvetlendirmek için alıç çiçeğinin suyu çıkartılarak 1 bardak suyun içine eklenir ve kaynatılır. Hazırlanan karışıma şeker eklenerek içildiğinde baş ağrısı kesilir.
Bunlara ek olarak alıç çiçeği lapa haline getirilip şişliklerin üzerine konulursa inmesini sağlar. Cinsel performansı güçlendiren alıç çiçeği çayı aynı zamanda safra salgısının artmasını önleyerek mideyi güçlendirir.
Alıç Meyvesinin Zararları Nelerdir?
Kalp çarpıntılarına faydalı olan alıç, aşırı tüketildiğinde çarpıntıları arttırabilir ve göğüs ağrılarına sebep olabilir. Aşırı alıç tüketimi baş dönmesi, mide bulantısı ve bağırsak bölgesinde kanamaya sebep olabilir. Kalp damarlarını genişletici etkiye sahip olan alıç meyvesi, kalp ilaçları ile birlikte tüketildiğinde zararlı etki gösterebilir.
Alıç tüketimi midede bulantı, baş dönmesi ve bağırsaklarda kanama ile birlikte kanlı idrar gibi rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Çocuklar, hamileler ve emziren annelerin alıç tüketmemeleri önerilir. Aşırı kullanımında bacaklarda geçmeyen ödem, göğüs, kalp ve omuz ağrıları gelişebilir. Kan inceltici ilaç ve tansiyon ilacı kullananların da mutlaka doktora danışmaları gerekir.



Toplam 2 Yorumlar
SamueL

Damarları genişletici etkiye sahip olan alıç, kalp damarlarından kanın kolay pompalanmasını sağlayarak dolaşımı kolaylaştırır ve böylece kalbin yükünü hafifletir. Kalp krizi riskini önler ve damar sertliğine karşı vücudu korur.

meftun

Ağaçta dursa sanki daha çok yakışıyor...

Bir cevap bırakın.