Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Çakal Eriği Bitki Çayı Nasıl Hazırlanır? - Faydaları Nelerdir?


Çakal Eriği Bitki Çayı Nasıl Hazırlanır?

Çakal Eriği Bitki Çayı Nasıl Hazırlanır?

Çakal eriği, çiçeğinden meyvesinden ve yapraklarından faydalanılan bir tür meyvedir. Çiçekleri Mart – Nisan aylarında ağaçtan alınır. Yaprakları ise çiçekler yeni açtığı zaman toplanır. İnce ince serilerek gölge olan yerlerde kurutulur. Ağzı kapalı şekilde nemden uzak şekilde muhafaza edilir. Meyveleri ise sonbaharda toplanır ve taze kullanılır.
Meyvelerde serilerek kurutulur fakat yapay olarak da kurutulabilir. Meyvelerin çok iyi kuruyabilmesi için,kuruyan meyveler fırında 50°C’de tekrardan kurutulur. Eğer meyveler İyi kurutulmazsa; meyvelerin üzerinde oluşan beyaz bir mantar meyveleri kullanılamaz duruma getirir. Meyvenin ekşi ve buruk bir tadı vardır fakat yenildikten sonra o tadı kaybolur ve tatlılaşır. Bitki; çay,su,marmelat ve şarap olarak tüketilebilir.Genellikle çayları tercih edilmektedir.
Çakal Eriği Bitki Çayı Nasıl Hazırlanır? Faydaları Nelerdir?
Çakal eriği çayları ; Kurumuş eriğin çiçeğinden 2 tatlı kaşığı kaynatılacak kaba konur ve içine 300-500 ml önceden kaynatılmış su eklenerek 5 ile 10 dakika dinlenmeye bırakıldıktan sonra dinlenen çay süzgeçten geçirilerek içilebilir. Yaprak ve kabuğundan 1 tatlı kaşığı kaynatılacak kaba konur ve içine 300-500 ml önceden kaynatılmış su eklenerek 5 ile 10 dakika dinlenmeye bırakılır dinlenen çay süzgeçten geçirilerek içilebilir.
Çakal eriğinin meyvelerinden de 1 veya 2 tatlı kaşığı kaynatılacak kaba konularak üzerine 300 ya da 500 ml kaynamış su ilave edilerek dinlenmeye bırakılır ve süzülerek içilebilir.
Çakal eriği bünyesinde hidrosiyanik bir asit aynı zaman da yaprağında,ağacının kabuğunda tadı acı madde ve glikozitler vardır. Meyvesinde ise C vitamini,organik bir kaç asit,elma asidi ve şekeri bol miktarda barındırmaktadır.
Tıbbi nitelik olarak ; Büzücü, güçlendirici, kan temizleyici, sürücü, terletici özelliklere sahiptir. Akne, aşırı zayıflık, peklik,dizanteri, iştahsızlık ve prostat gibi önemli hastalıkların tedavisinde destek olarak tüketilebilir. Ayrıca çocuklarda büyüme ve gelişmeyi destekleyici niteliğe sahiptir. İdrar yolları enfeksiyonlarında marmelatı tüketildiğinde iyi sonuçlar elde edilmektedir.
Çakal eriğinden elde edilen çiçeklerin kurutulması sonucunda demlenen çayın birçok faydası bulunmaktadır. Bunların başında vücuttaki zararlı maddelerin atılması gelmektedir. Ayrıca bu sayede vücuttaki kan da temizlenir. Bağırsakta yaşayan solucanların düşürülmesini sağlar. İdrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bacaklar da meydana gelen romatizma ve gut ağrılarına iyi gelmektedir. Boğaz yolunda meydana gelen enfeksiyon ve iltihaplanmaları sökülmesini sağlar.
Ölçüleri ve kullanım dozları düzenli olduğu müddetçe bitkinin hiçbir yan etkisi görülmemektedir.



Toplam 3 Yorumlar
SamueL Samsa

icine nıye papatya koymuslar. dahamı ıı oluyor acaba.. Emeklerınıze sagLık canlar

meftun

dekoratif amaçlı onlar Samo :D TADINI merak ettim...

SamueL

emek veren herkese tesekkurler

Bir cevap bırakın.