Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Hıltan Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir? - Nelere İyi Gelir?


Hıltan Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Hıltan Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Hıltan tohumu, 50 ila 90 cm arasında boylanabilmekte olan ve Temmuz ile Eylül ayları arasında beyaz çiçeklerini açan otsu bir bitkinin tohum kısmıdır. Meyve kısmı esmer ve kırmızıdır. Halk arasında bilinmekte olan farklı isimleri vardır. Bunlar Kılır, Diş otu, Kordon otu ve Mısır anasonudur.
Doğal olarak yetiştiği yerler arasında Asya, Avrupa ve Afrika yer almaktadır. Pek çok türü olmasına karşılık bu türlerin sadece birkaçı ülkemizde yetişebilmektedir. Ancak en çok yetiştiği ve tüketildiği yer Mısır’dır. Acı olmasına karşılık lezzetli ve keskin bir kokusu vardır.
Hıltan Tohumu İçeriği
Hıltan tohumunun içerisinde reçine, acı madde, sabit yağ, visnagin, meladinin, kellin maddeleri bulunmaktadır ve kesinlikle dikkatsiz bir şekilde kullanılmaması gereken zehirli bir bitkidir.
Hılton otu zehirli olmasına karşılık pek çok faydası da bulunur. İştah açıcı ve bağırsak gazlarını giderici olarak kullanılır. Aynı zamanda idrar artırıcı ve astımda bronşların boşalmasını sağlamaktadır.
Sedef hastalığının azaltılmasına faydalıdır. Kurt düşürücü, ağız yaralarını iyileştirici, aybaşı kanamalarının azalmasını sağlayıcı olmasının yanında damarda oluşan sertlik sorununu da ortadan kaldırmaktadır. Damarların genişlemesini sağlar. Spazmların çözülmesini, idrarın vücuttan atılmasını, boşaltım sistemindeki taşların düşürülmesini sağlar ve kalple kroner damarları besleyen özellikler içerir.
Hıltan Otu Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?
Özellikle bronşit ve astım vakalarını rahatlatması üzerine durulması gerekir. Çünkü hıltan tohumunun etkisi vücuttan hemen atılmamaktadır. Bu sayede astım ve bronşit nöbetlerini uzun süre engellediği bilinmektedir. Bu tohum her ne kadar astım ve bronşitin gelişme riskini azaltıyor olsa da kesinlikle doktora danışılmadan kullanılmaması gerekir. Aksi taktirde içeriğinde bulunan bir maddenin kullandığınız ilaçlar ile etkileşime geçmesi daha kötü bir duruma sürüklenmenize neden olabilir.



Toplam 4 Yorumlar
SamueL

harikaaaaaaaaaaaaa

meftun

Denemek lazım...

Can User

süper. denemek lazım.

Bir cevap bırakın.