Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Kaz Teresi Bitkisinin Faydaları Nelerdir? - Kaz Teresi Nelere İyi Gelir?


Kaz Teresi Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Kaz Teresi Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Kaz Teresi, Plantae aleminin Magnoliophyta bölümüne mensuptur ve Magnoliopsida (damarlı bitkiler) sınıfında yer almaktadır. Turpgiller familyasına ait olan Kaz Teresi’nin kökeninin Arabistan olduğu düşünülmektedir. Bitkinin Latince İsmi ise Arabis’tir. 100 kadar türü bulunmaktadır ve bu türler Avrupa, Kuzey Asya ve Kuzey Amerika bölgelerinde yayılım göstermektedir. Ülkemizde ise bu türlerin sadece 17 adedi doğal olarak yetişmektedir. Bitki sadece ekildiği yıl değil devam eden yıllarda da çiçeklenebilmektedir. Her yıl yeniden ekilmesine gerek olmayan çok yıllık bir bitkidir.
Kaz Teresi’nin çiçek dizilişi salkım şeklindedir. Çiçeklerinin rengi ise beyaz, kırmızı ya da sarı renkte olabilmektedir. Çiçeklenme döneminin en erken olduğu zaman İlkbahar’dır ve İlkbahar dönemini takip eden aylarda bitki çiçeklerini açmaya başlar. Bitki ekildikten sonra bulunduğu alanı tamamen kaplayan yayılıcı özelliği sahip bir bitkidir. Bitkinin çevresinde yabani ot dahi olsa bundan rahatsız olmadan kolaylıkla gelişimini sürdürebilir.
Kaz Teresi Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?
Kaz Teresi süt ile kaynatılarak tetanos yüzünden ağır yatalak kalmış hastaya içilir ise hastanın kısa sürede iyileşeceği söyleniyor. Fakat bu konuda yapılmış herhangi bir bilimsel araştırma bulunmamaktadır.
Hayvanlar üzerinde geçmiş dönemlerde yapılan bir araştırmaya göre kaz otunun bağırsak ve rahimde yaşanan krampları önlediği tespit edilmiştir. Bağırsak ve rahim krampları ile ilgili insanlar üzerinde yapılmış farklı deneyler de ise hastaların bağırsaklarının rahatladığı ve kramplarının önlendiği tespit edilmiştir.
Kaz Teresi başlangıç kısmında adette hafif derecede meydana gelen anormallikleri, ishali ve ağız içi, yutak bölgesinde meydana gelen iltihaplanmalara karşı korumaktadır.
Kaz Teresi’nin çay olarak tüketilebilmesi için ise yaprak ve çiçek kısımlar iki kahve kaşığı kadar demliğe eklenir üzerine ise 300 ila 500 mililitre arasında değişen kaynar su eklenerek demlenmesi için 5- 10 dakika bırakılır ve süzülerek içilir.



Toplam 5 Yorumlar
meftun

Görüntüsü bile çok hoş...

SamueL

Emeklerınıze sagLık.

Cihat

Emeklerınıze sagLık. saolun arkadaslar. emek veren herkese tesekkurler

Cihat

emeklernıe saglık

Mervecan

Emeğine sağlık canım benim

Bir cevap bırakın.