Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Sinirli Ot Bitkisinin Faydaları Nelerdir? - Nelere İyi Gelir?


Sinirli Ot Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Sinirli Ot Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Bilimsel adı plantago olan sinirli ot, dar yapraklı ve geniş yapraklı olmak üzere ikiye ayrılan neredeyse çim yetişen her yerde yetişen bir ot türüdür. Nemli ortamlarda yetişen sinirli ot bitkisinin kökten uca kadar her noktası ayrı bir tedavi için kullanılmaktadır.
Sinirli Ot Kullanımı
Sinirli ot kaynamış suya atılarak kaynatılıp çay olarak kullanılabilir. 1 litre suya 3-5 adet sinirli ot katıp kaynadıktan sonra 5 dakika demlendirip 3-4 gün boyunca bu suyu tüketebilirsiniz.
Haricen kullanımlar için taze olarak toplanmış sinirli otu komple ezerek macun haline getirip yaraların ve ağrıyan bölgelere uygulayabilirsiniz.
Kışın taze olarak bulma imkanınız olmadığı için yazın topladığınız sinirli otları rüzgarlı ve nem olmayan bir bölgede kurutarak kavanozda saklayabilirsiniz. Sakladığınız sinirli otları istediğiniz zaman çay gibi tüketebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken tek nokta ağır mide rahatsızlığı bulunan hastalar, hamile bayanlar, şeker hastaları ve çocukları bu bitkiyi tüketmemelidir. Sonrasında sıkıntı yaşamamaları açısında hiç tüketmemeleri daha iyidir.
Kullanım Alanları
Çay şeklinde tüketildiği takdirde tansiyonu dengelemektedir. Yukarıda bahsettiğimiz şekilde hazırlayacağınız çayı günde iki bardak tüketmeniz durumunda tansiyonunuz dengeye girmesinde yardımcı olacaktır.
Sinirli Ot Bitkisinin Faydaları Nelerdir? Nelere İyi Gelir?
Kalp ve damar tıkanıklığı olan hastalar da sinirli ot çayını tüketebilirler. Düzenli kullanımda damar tıkanıklığını açtığı söylenmektedir.
Vücudunda mantar çıkan hastalar iki şekilde de sinirli ot kullanabilirler. Mantar çıkan bölgelere macun halinde bu otu sürerken aynı zamanda çayı tüketebilirler. İkisini aynı anda kullandığında kişiler mantarın kısa süre geçtiğini gözlemleyeceklerdir.
Astım ve bronşit hastaları bu ot ile ısırgan otunu karıştırarak tüketebilirler. İkisinden eşit miktarda kullanılarak hazırlanan çay astım hastalarının nefes yollarını açacaktır.
Egzama rahatsızlığı yaşayan hastalar macun halinde hazırlanmış sinirli otu egzamalı bölgelere uygulamalıdır. 4-5 saat bu bölgelerde duran otu sonrasında sade su ile durulamalıdırlar. Bu macunu her gün düzenli olarak uyguladıklarında etkisini göreceklerdir. Fakat bu tür bitkisel tedavi yöntemlerini kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var.



Toplam 3 Yorumlar
SamueL

sinirli sirinnn

meftun

Çay şeklinde tüketildiği takdirde tansiyonu dengelemektedir. Yukarıda bahsettiğimiz şekilde hazırlayacağınız çayı günde iki bardak tüketmeniz durumunda tansiyonunuz dengeye girmesinde yardımcı olacaktır.VAY bunu deneyecem ben.

Abidin

Vay beee çok iyi yaaaa selamlar

Bir cevap bırakın.