Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Turp Suyu Hazırlanışı Ve Faydaları Nelerdir? - Turp Suyu Tarifi


Turp Suyu Hazırlanışı Ve Faydaları Nelerdir?

Turp Suyu Hazırlanışı Ve Faydaları Nelerdir?

Turp ve turp suyu yüzyıllarda mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. C vitamini takviyesinde de kullanılan turp ülkemizin neredeyse her bölgesinde yetişen ve Anavatanı Çin olan bir sebzedir. Turp patates ve Havuç gibi toprak altı yetişen bir bitkidir.
Turp Kalsiyum, Demir, potasyum ve Fosfor mineralleri açısından oldukça zengin bir meyvedir. İçerisinde bulundurduğu bu mineraller sayesinde kemik sağlığını güçlendirir, mide yanmasına iyi gelir, tokluk hissiyatı sağlar, lif açısından zengindir. Turp aynı zaman iyi bir antioksidandır. Turp suyu tüketiminde hücre yenilenmesi hızlanmakta ve vücudunuz sürekli olarak kendini yenilemektedir. Vücut yenilenmesi sayesinde kırışıklıklarınız azalmakta, sağlık sorunlarınız çözülmektedir.
Turp suyu yüksek lif kaynağı olduğu için diyetlerde tüketilmesi önerilmektedir. Uzun süreli tokluk hissi yaratan sebze diyet yapan kişilerin açlık hissini bastırmakta ve zayıflamalarına yardımcı olmaktadır.
Turp suyu basur ve Uriner bozukluklar gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Kabızlık giderici ve metabolizma hızlandırıcı etkisi görülmektedir.
Turp Suyu Hazırlanışı Ve Faydaları Nelerdir? Turp Suyu Tarifi
Turp suyu hazırlamak için öncelikle 1 kilogram turpun dış kabuklarını soyup turpları doğruyoruz.
Doğradığımız turpları katı meyve sıkacağından geçirerek su haline getiriyoruz.
Turp suyunu direk olarak tüketmeniz biraz zor olabilir bu sebeple hazırladığınız turp suyunu havuç suyu ve elma suyu ile orantılı olarak karıştırarak tüketebilirsiniz. Turp suyunun bir diğer tarifi ise ballı turp suyudur.
Ballı turp suyu yapılışı
2 Yemek kaşığı hakiki süzme bal
1 adet turp
Öncelikle orta büyüklükte turpumuzun dışını iyice yıkadıktan sonra alt ve üst kısımlarını kapak olacak şekilde zarar vermeden kesip kenara alıyoruz.
Sonrasında turpların altını ve üstünü koni olacak şekilde oyuyoruz. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta içinin komple oyulup delinmemesi gerek.
Oyduğumuz turpun üst kısmında ki boşluğa 2 kaşık süzme balı katıyor ve Kapağını kapatıyoruz.
Hazırladığımız turpu içine düşmeyeceği bir bardağın üstüne yerleştirip balkonumuza veya pencere önüne bırakıyoruz.
Pencere önünde 1 gün ayazda bekleyen turp bardağa yavaş yavaş ballı suyunu bırakacaktır.
Sonrasında her sabah aç karnına bu sudan 2 kaşık alabilirsiniz. Bu tarifin en önemli faydası astım, bronşit hastalarına iyi gelmesidir. Bunun dışında öksürük kesici özelliği vardır.



Toplam 3 Yorumlar
meftun

Valla ben turbu elma gibi yiyen birisiyim ... suyunu sıkmama gerek yok.Ama faydalarını öğrenmiş oldum.

Mervecan

Kırmızı turp Aynen kuzum suyu da çok güzel salata da güzel oluyor en güzel yer burası daha güzel bilgiler bilmek isterseniz buyurunuz geliniz lafazan sohbet Teşekkürler emeğine sağlık

SamueL

Turp suyu yüksek lif kaynağı olduğu için diyetlerde tüketilmesi önerilmektedir. Uzun süreli tokluk hissi yaratan sebze diyet yapan kişilerin açlık hissini bastırmakta ve zayıflamalarına yardımcı olmaktadır.

Bir cevap bırakın.