Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

Ahududu Faydalari - Ahududu Faydalari Nelerdir - Ahududu


Ahududu Faydaları Nelerdir?

Ahududu Faydaları

Gülgiller familyasından olan ahududu tatlı meyveleriyle adından söz ettiren bir bitkidir. Frambuaz şeklinde de anılan bu bitkinin ismi “ceylan dutu” anlamına gelmektedir.

Nemli iklime sahip birçok yerde kendi kendine yetişebilir. Göz alıcı renklere sahip meyveleriyle ünlü olan ahududu, arılar için de önemli bir nektar kaynağı olmaktadır.

Ahududu ve böğürtlen aynı familyaya ait olsa da yetişme koşulları ve tat gibi birçok konuda farklı özellikler taşır. Ahududu yararları ve sahip olduğu vitaminler ile doğanın insanlara sunduğu eşsiz güzelliklerden birisidir.

Ormanların açık verdiği yerlerde sıklıkla rastlanabilir.
Ahududu faydaları Nelerdir?
Ahududu meyvesi sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Hazmı kolaylaştır ve iştahın açılmasına yardım eder.

Tadı oldukça hoş olan ahududu suyu, içerdiği vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ahududu, vücuda enerji ve zindelik veren bir yapıya sahiptir.
Ahududu maskesi cilde iyi gelir. Kolayca hazırlanabilen maske, yoğun şehir hayatının ve stresin cilt üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerle savaşabilmeye yardım eder.

Yüksek lif oranıyla dikkatleri üzerine çeken ahududu zayıflama konusunda faydalı olduğu düşünülen meyveler arasında yer almaktadır.
Ahududu, vücudun toksinleri uzaklaştırabilmesine destek olur.

Bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlü kalması için oldukça önemli bir yardımcıdır.
Mide ülseri olanlar ahududu yememelidir. Alerji ya da yan etki gibi durumlarla karşılaşmamak için ahududu tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız.



Toplam 3 Yorumlar
meftun

Frambuaz denilen meyvede bu sanırım..görüntüsüde ye beni diyor...ayrıca yabani yetişen bi türüde var şuan aklıma gelmedi.

SamueL

Ahududu meyvesi sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Hazmı kolaylaştır ve iştahın açılmasına yardım eder. Tadı oldukça hoş olan ahududu suyu, içerdiği vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirir. Ahududu, vücuda enerji ve zindelik veren bir yapıya sahiptir.

Bir cevap bırakın.